Kiezers bedankt!

Lokale Partijen Gelderland wil natuurlijk allereerst haar kiezers bedanken voor zijn/haar stem! Helaas hebben wij het deze (eerste) verkiezingen niet gered om een zetel in de provincie te bemachtigen. We zijn trots dat wij in circa 12 weken tijd wel al zo’n bekendheid hebben weten te verwerven. In alle gemeenten van Gelderland is namelijk op ons gestemd. En dat met beperkte middelen tussen alle grote traditionele partijen met tonnen aan campagnegeld.

Winnen alleen was niet het doel. Dit hebben wij ook aangegeven bij de start van onze campagne. Ook na deze verkiezingen gaan wij gewoon door met onze campagne en het uitbouwen van ons platform voor alle bestaande lokale partijen in Gelderland. 

Wij zijn ervan overtuigd dat in de huidige samenleving de politiek niet meer om lokale groeperingen heen kan. Dit geldt ook voor de provinciale en de landelijke politiek. Een maatschappij waarin burgers steeds mondiger worden en meer participeren kan niet meer op de huidige manier bestuurd worden. Dat de afgelopen weken de landelijke partijen hiervan behoorlijk zenuwachtig werden, is meer dan duidelijk geworden. Landelijke kopstukken bepaalden het beeld van deze provinciale verkiezingen. De Provincie werd weer ondergeschikt gemaakt aan Den Haag. 

Trots zijn wij op de provincies waar de lokalen wel kans gezien hebben om nu al wel invloed te verwerven in de provincie. Daar wordt in ieder geval een start gemaakt met het doorbreken van het oude politieke systeem. Daar kunnen ze de stem van de burger echt laten horen. Het sterkt ons om op de ingeslagen weg door te gaan. Wij zullen u vanzelfsprekend op de hoogte houden!

Namens het bestuur en de fractie van LPG nogmaals hartelijk dank!

Gelderland heeft gestemd