Wat u moet weten als u gaat stemmen

De 75 leden van de Eerste Kamer worden gekozen door de leden van de twaalf Provinciale Staten. De burgers kiezen de leden van de Provinciale Staten en de leden van Provinciale Staten kiezen op hun beurt de leden van de Eerste Kamer.

U moet zich dus goed realiseren dat indien u stemt op een traditioneel landelijke partij (bijvoorbeeld PvdA, SP, CDA, D66, VVD, PVV) hun zeggenschap zowel bij Provinciale Staten maar ook in de Eerste Kamer sterk aanwezig blijft.

Stemt u nu op een lokaal Provinciale Partij, zoals Lokale Partijen Gelderland, Groninger Belang of Lokaal Overijssel (afhankelijk in welke provincie u woont), dan pas zal het politieke tij keren.

Want mochten de lokaal Provinciale Partijen voldoende zetels krijgen bij Provinciale Staten, dan kiezen die natuurlijk ook voor lokale partijgenoten voor zeggenschap in de Eerste Kamer. Dit betekent, dat er dan sprake zou zijn van een heuse politieke revolutie in Nederland waarbij de lokalen door hun gebundelde lokale kracht ook meer centrale macht krijgen in Den Haag.

U als inwoner kunt meewerken aan deze revolutie door op┬á18 maart a.s. op een lokaal geori├źnteerde partij te stemmen en die zijn er inmiddels in alle provincies.

Stem vertrouwd, stem op lokaal… want daar gebeurt het!