Denk lokaal ook provinciaal

  • 13 maart, 2023
  • Nieuws

Het wordt regelmatig genoemd, wat hebben lokale partijen nu te zoeken in de provinciale politiek? Dat is natuurlijk een goed punt. De belangrijkste reden hiervoor is dat sommige zaken die lokaal invloed hebben in de provincie geregeld moeten worden. Als je dan met een lokaal probleem zit, kun je niet anders dan bij de grote partijen terecht. Wij willen ervoor zorgen dat lokale problemen in de provincie aandacht krijgen en aangepakt worden. Dat lokale partijen en initiatieven een toegankelijke ingang hebben in de provincie. En op die manier willen we de afstand tussen provincie en burger verkleinen. Zo heb jij echt wat te zeggen over jouw leefomgeving.

Lokale problemen

De provincie gaat niet over alles, maar wel over een aantal belangrijke zaken. Zo bepalen zij of dorpen en steden mogen uitbreiden of inbreiden. Iets wat in sommige gevallen zeker belangrijk en noodzakelijk is. Niet alleen specifiek vanwege het aantal woningen dat gebouwd moet worden, maar ook voor de leefbaarheid van onze dorpen. Je moet bouwen om ervoor te zorgen dat mensen die dat willen in hun dorp kunnen blijven wonen. Ook de aansluitingen in het openbaar vervoer of over de weg zijn belangrijk. Onderhoud van provinciale wegen maar ook aansluitingen naar of over dorpen en steden. Zo zorgen we niet alleen voor een bereikbare provincie maar ook voor een veilige provincie. Immers is het niet de bedoeling dat vrachtwagens af en aan door dorpen scheuren.

Lokaal loket

Dit zijn de problemen waar we nu van weten, maar het is vooral ook belangrijk dat we vooruit kijken op alle andere problemen die nog kunnen ontstaan. We spreken veel lokale partijen die vervolgens niet weten of en hoe ze iemand bij de provincie kunnen benaderen. Wij willen het loket voor lokaal worden. Of je nu een lokale politieke partij bent, een andere partij met geen statenzetels, een dorpsraad of ander initiatief, onze deur staat voor je open. Om mee te denken over hoe we iets aan kunnen pakken, om contacten te leggen bij wie je terecht kunt en om als mogelijk met oplossingen te komen. 

Provinciaal wordt lokaal

Zo zorgen we ervoor dat de provincie ook toegankelijk en lokaal wordt. Zo zorgen we ervoor dat inzichten en problemen die bij u in de achtertuin, voortuin of balkon spelen ook mee worden gewogen. En dat geldt niet alleen als eenrichtingsverkeer. Wij zien het ook als onze taak om vanuit de provincie lokaal te informeren over wat er gaande is. Wat staat er op de rol, wat voor impact heeft dat, waarom worden beslissingen genomen en wat zijn de consequenties. Zo is de provincie er echt voor jou, zijn wij er echt voor jou.

Gerelateerde verhalen

Stemadvies: Eerste Kamer? Waterschap?

Het zijn provinciale verkiezingen, dus het gaat toch alleen maar om de provincie? Nee, er…

Lees meer

Lokaal samenwerken voor de provincie

Lokale Partijen Gelderland is een nieuwe partij en vooral ook een partij met een iets…

Lees meer

Het politiek landschap kan en zal veranderen

Het politiek landschap kan en zal veranderen op 15 maart! Vandaag 2 maart laten peilingen…

Lees meer